Laddar
isolering

Energibesparingar

Energibesparing innebär att spara pengar och detta kan göras på många olika sätt. Ett enkelt och smidigt sätt är att sänka temperaturen i huset, för varje sänkt grad sparar man ca 5 procent. Isolering av vinden sparar man en massa på då hela 15% av värmen försvinner genom en oisolerad vind.

Genom att isolera golvet får man ett mycket behagligare inomhusklimat plus att det hjälper till att rädda miljön. Idag används cellplast för att isolera både undergolv och övergolv. Energibesparingar behöver inte vara något ansträngande, väldigt små saker kan göra så att miljön blir bättre. Energibesparingar kommer också att göra stor skillnad rent ekonomiskt.

Värmen i ett hus går mestadels till uppvärmning och genom att göra något åt detta kan det resultera i en extra slant i plånboken. Ett bra exempel på en typ av energibesparingar är att isolera sockeln och den närmsta marken utanför huset. Detta gör så att det byggs upp en värmekudde under huset som stänger ute tjälen.

Frys och kyl är också saker som drar mycket energi och som lätt kan bli en energibesparing. Om man tar ut det man behöver på en gång och inte springer fram och tillbaka så förbrukar man betydligt mindre energi.

När det annars gäller energibesparingar så finns det en hel del att tänka på. Då det finns många alternativ och det är så att det gäller att prioritera de alternativ som ger bäst resultat. Alla besparingar går inte att göra. Det hinner man inte med utan det gäller att börja med de som ger mest kraft.

Energibesparingar som ofta används är de ovan nämnda men man kan även göra på fler sätt som att våra lite mer noggrann med att använda mindre el för till exempel lampor, tv-apparater och datorer med mera. Detta kan göra stor skillnad om man är många i hushållet där det ofta finns flera datorer som drar mycket ström. Att ha igång dessa året runt kostar mycket.

Är man istället bättre på att stänga av dem när de inte används så kan man nå goda energibesparingar och det är inte alls fel. Då detta är något som inte kostar något alls och som är väldigt lätt att göra. Det handlar helt enkelt om att vara mer noggrann med elen och sina elektroniska produkter. Detta är vanligt att man fuskar med vilket skadar miljön och plånboken ganska mycket. Så vill ni spara pengar genom energibesparing så stäng av era produkter när ni inte använder dem.