Laddar
tjäna pengar online

Tjäna pengar på nätet

Söker du efter ett extrajobb eller någon rolig hobby som kan generera några tusenlappar extra i månaden? Varför inte prova på nätmarknaden?
Det finns många sätt att tjäna pengar på nätet, här tänkte vi presentera några av dem:

Affiliating.

Detta är en allt vanligare metod för att tjäna pengar på nätet. Affiliating betyder i praktiken att du gör reklam för andra företag eller webbsidor, det kan även innebära att du driver trafik till deras respektive hemsidor. För detta får du en ersättning som kan vara baserad på hur många besökare du genererat till webbplatsen eller på hur mycket de besökare du skickat vidare har köpt hos den du gör reklam för.

Denna metod kräver ofta att du har en egen hemsida som har många besökare, du gör sedan reklam för de andra sidorna antingen via banners (reklampelare) eller via vanliga länkar som är inbäddade i text. Viktigt att notera kring denna metod är att det krävs stora trafikvolymer för att generera mycket pengar. Räkna med att du, via exempelvis Googles affiliateprogram;Adsense, får 0,1-5 kronor/klick. För att nå stora summor behöver du således ha en hel del klick. Det finns andra affiliateprogram där du antingen kan få procent på det som köps av de kunder du skickat vidare eller en fast summa om kunden köper något.

Bygga och sälja hemsidor.

Genom det fantastiska publiceringsverktyget; WordPress kan i princip vem som helst lära sig att bygga sina egna hemsidor. Det finns mycket information och många guider på nätet där man kan söka information om hur man bygger sin egen hemsida. För att kunna göra din egen hemsida behöver du en domän att bygga hemsidan på. En domän skaffar du hos något av de många webbhotell som finns på marknaden.

Blir du duktig kan du sälja dina egenbyggda hemsidor alternativt bygga hemsidor åt andra, detta kan generera en hel del pengar. En hemsida kan värderas på många olika sätt, parametrar som kan påverka en hemsidas värde kan exempelvis vara:

  • Antalet besökare till hemsidan.
  • Antalet egenskriva och unika texter på hemsidan.
  • Intäkter via olika affiliateprogram eller via annan reklam.
  • Om designen är unik och/eller egenkodad.

Köpa och sälja domäner.

En domän är i praktiken en internetadress, således är svenskaartiklar.se en domän under toppdomänen .se. En domän kan ha ett värde i sig, det finns idag många som handlar med domäner och marknaden för de ”bästa” domänerna är stor. I Sverige är naturligtvis handeln med .se-domäner ledande och utomlands tenderar .com-domänen att vara populärast.

Detta är dock ingen enkel sak att ge sig in i, det krävs ofta många år och mycket läropengar för att kunna anse sig själv som en god domänhandlare. Det gäller att kunna se potentialen i domänen i fråga, har den ett värde för mig, för nån annan eller inte för någon? Korta domäner är generellt sett mer värda en långa samtidigt som domäner som är riktiga ord även dem har ett högre värde. Se exempel nedan:

  • spel.se är både kort och ett riktigt ord=ett högt värde för många intressenter.
  • kortspelspatiens.se är en lång domän bestående av tre olika ord=ett mindre värde för en minimal marknad.

En domäns värde kan inte anses vara fast utan det varierar beroende på efterfrågan, tillgång samt marknad. En domän kan vara helt värdelös för en person medans en annan person kan vara villig att betala 100 000 kr för den. Domäner säljs ofta via olika auktionssidor, den största svenska auktionssidan är Missdomain.se. Om du är intresserad av något av detta önskar vi dig lycka till!